Portal acvaristica si terraristica Despre.Nevertebrate.ro

De cata lumina are nevoie un acvariu?

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Cata lumina trebuieste intr-un acvariu

Cantitatea de lumina depinde de tipul si numarul plantelor din acvariu. Daca pestii si celelalte vietati acvatice nu sunt pretentioase la acest aspect, plantele sunt factorul determinant in ecuatie. In functie de originea speciilor, exista plante care necesita o lumina intensa pentru o dezvoltare armonioasa si plante mai putin pretentioase. Este necesar a se cunoaste de cata lumina are nevoie fiecare planta inainte de a decide modul de iluminare al acvariului. Plantele intens fotofile, daca nu sunt iluminate corespunzator, pur si simplu nu vor creste si se vor dezintegra. Un bun ghid pentru aflarea necesitatilor plantelor este saitul producatorului de plante Tropica.

ØPentru Acvarii bogat plantate cu specii pretentioase la lumina, mai ales plante rosii (Rotala, Ludwigia, Hemianthus, Micranthemum etc) se recomanda aproximativ 1 W/l.

Reversul medaliei este reprezentat de un acvariu prea intens luminat. Cand se trece de o anumita limita incep sa apara algele. Asemeni plantelor, si unele alge iubesc lumina, iar pentru a evita dezvoltarea lor, este nevoie de obtinerea unei cai de mijloc, pentru a asigura o dezvoltare buna a plantelor, fara exacerbarea algelor. In primul rand, o vegetatie bine dezvoltata va impiedica formarea algelor. 

Magazin Nevertebrate.ro: oferta completa de lampi si accesorii de iluminare a acvariilor.

Ultima actualizare ( Miercuri, 18 Aprilie 2012 16:06 )  

Magazin Nevertebrate.ro

Nevertebrate.ro va ofera o gama larga de creveti, melci acvatici, plante de acvariu, produse de nano-acvaristica si altele. Vizitati magazinul nostru !

JoomlaStats Activation

You are here: Home Acvaristica Amenajarea acvariului Iluminare Cantitatea de lumina